dimecres, 9 de gener del 2013

Presentació

Per què pensem que conèixer fa estimar, estimar fa respectar i respectar ajuda a conservar les coses fràgils; ens hem animat a obrir aquesta nova finestra, que naix amb voluntat d'ajudar a la difusió i coneixement del patrimoni arquitectònic popular que encara queda a la Marina Alta. I on per suposat, els protagonistes principals seran els riuraus; uns edificis senzills i tot un símbol identitari de la comarca, testimoni d'una època no massa llunyana. Fa poc més de dos mesos tenia lloc el Primer Congrés Nacional "El Paisatge dels Riuraus: Arquitectura, Herència i Reptes", i en la mesura de les nostres possibilitats també ens agradaria col·laborar en fer perllongar el seu esperit.
La idea en que basarem aquest bloc serà fer un recull, fonamentalment de material fotogràfic, que exposarem a mode de catàleg moltes vegades sense text. I com ja hem anunciat els protagonistes seran quasi sempre els riuraus, encara que també hi haurà lloc per a altres edificis no monumentals i paisatges que considerem d'interès. Tot i a risc de parèixer pretensiosos volem afegir que l'objectiu que abordem ací, més que promoure debats conservacionistes i emetre judicis sobre el que fotografiem, és deixar constància de la seua existència per les generacions futures. Ja sabem que no podrem arribar a tot, però almenys intentarem fer part del camí...
I el més important de tot és que ens agradaria fer-vos partícips de la tasca que ací encetem: bé fent que s'acostumeu a deixar-vos caure per ací de tant en quant, o més activament enviant dades d'algun lloc determinat o inclús les vostres fotos; de les quals ens comprometem per sempre, com no podria ser d'altra manera, a respectar l'autoria.